Előételek
----------------------------------------------------------------------------------------------
Padlizsánkrém recept
1. Félbevágjuk a padlizsánokat, és 180 C-on légkeverés nélkül kb 50 perc alatt átsütjük őket.
2. Amíg sül a padlizsán, a lilahagymát finomra vágjuk, a fokhagymát áttörjük.
3. Ha a padlizsánok kisültek, a belüket egy króm kanállal kikaparjuk, króm villával összetörjük.
FONTOS! Króm evőeszközzel dolgozhatunk, de az alumínium evőeszköztől befeketedik a padlizsán.
4. Végül sózzuk borsozzuk, hozzáadjuk a lilahagymát, fokhagymát, majonézt, és villával összekavarjuk.
5. 1 napig hűtőben érleljük, majd pirítóssal fogyasztjuk.
1. A tojásokat enyhén sós vízben keményre főzzük kb 20 perc alatt. Mikor megfőttek, hideg vízbe tesszük őket, majd leszedjük a héjukat.
2. Félbevágjuk a tojásokat, a tojássárgákat egy tálba kiszedjük.
3. A tojássárgákhoz adjuk a vajat, sót, borsot.
4. Hozzáadjuk a tormát, mustárt, és simára keverjük egy villával.
5. Csillagcsöves habzsákkal visszatöltjük a krémet a félbevágott tojásokba, petrezselyemmel díszítjük.